De Flash : onontbeerlijk voor het IBJ

De Flash : onontbeerlijk voor het IBJ

Beste lezers van de Flash,

Het eerste nummer van de Flash werd enkele maanden na de oprichting van het Instituut 20 jaar geleden uitgegeven op 1 juli 2001. Dit nummer was in zwart-wit. Op dat moment kon het Instituut als opvolger van de Belgische vereniging van bedrijfsjuristen met trots haar eerste 400 leden aankondigen. 20 jaar later telt het Instituut meer dan 2000 leden. In dit eerste nummer duikt reeds het belang op van de Deontologische code en van de wettelijke vertrouwelijkheid van adviezen die door bedrijfsjuristen worden verstrekt.

In de daaropvolgende nummers (nr. 3) besteedt de Flash aandacht aan de draagwijdte van de titel van bedrijfsjurist en herinnert ons eraan dat deze nu beschermd is. Hij staat ook stil bij het succes van de eerste Dag van de bedrijfsjurist, georganiseerd door het IBJ (nr. 4).

6 jaar en 50 edities (nr. 51) later telde het Instituut iets meer dan 1200 leden. Nu al blijkt het belang van het netwerk voor bedrijfsjuristen uit de vele activiteiten die in het leven zijn geroepen en die nog steeds deel uitmaken van het succes van het Instituut.

Een bijzondere plek is voorbehouden voor de « Practice Groups » (toen waren zij met 9) en aan de « IBJ-Academie » gewijd aan soft skills (vervolgens de « Legal Management Academy » en nog later « Legal Soft Skills Academy ») en aan de regionale opleidingen. Onze nieuwsbrief kon ook trots de geboorte aankondigen van een afdeling « jong-IBJ » die 10 jaar later zal herrijzen onder de vorm van de huidige AJJA (Association des Jeunes Juristes – Jonge Juristen Associatie).

Het honderdste nummer feliciteerde zijn lezers voor hun trouw terwijl de Flash meerdere malen van uitzicht veranderde, en aangaf dat hij steeds meer op de leden gericht wilde zijn, zoals ook nu nog steeds het geval is. De nieuwsbrief van het IBJ wordt door een aanzienlijk aantal leden gelezen en blijft een belangrijk middel van communicatie voor het IBJ.

Iets meer dan drie jaar geleden (nr. 104) was het de beurt aan onze partners om hun opwachting te maken met een aan hen gewijde rubriek. Zo konden we u op de hoogte houden van de laatste juridische evoluties.

Vorig jaar kreeg de Flash, naar aanleiding van een rebranding uitgevoerd ter gelegenheid van de 20e verjaardag van het Instituut, een nieuw ontwerp en werd hij bijgewerkt voor een betere leesbaarheid op tablettes en smartphones. Ook de Flash houdt niet op mee te evolueren met zijn tijd. Maar bovenal zou de Flash niet mogelijk zijn zonder de bijdrage van de leden van het Instituut en zijn partners, die zich inzetten om u op de best mogelijk manier te informeren over de nieuwe ontwikkelingen binnen het Instituut en over de juridische actualiteit.

More news


14 maart 2024

Van Olmen & Wynant is de nieuwe golden partner van het IBJ

Met groot genoegen kondigen wij jullie aan dat Van Olmen & Wynant in 2024 de Golden Partner is van...

Lees meer...

29 februari 2024

Dag van de rechtsstaat - 15 en 26 maart 2024

15/03/24 - 13u30, Mechelen 26/03/24 - 20u00, Mechelen

Lees meer...

30 januari 2024

Fons Van Dijck: De 4 krachten van de bedrijfsjurist van morgen

Veel mensen vragen zich af wat de toekomst brengt, voor henzelf, voor hun omgeving, voor hun...

Lees meer...

20 december 2023

Een rode draad van dankbaarheid

  We naderen het einde van 2023. Een bewogen en moeilijk jaar (alweer) voor onze wereld, met klein...

Lees meer...

30 november 2023

Studenten, job days en stages

De maand november staat voor de juristen in opleiding in het teken van jobbeurzen – of “job days”.

Lees meer...