Voortgezette opleiding - Opleidingspunten te verkrijgen door een publicatie te schrijven

Als lid van het IBJ weet u intussen vast wel dat u jaarlijks 16 punten dient te behalen in het kader van voortgezette opleiding.

U kan de opleidingspunten steeds behalen door IBJ-opleidingen te volgen. Dit rijk en gevarieerd aanbod in samenwerking met onze partners ontdekt u via de lijst met opleidingen op MY IBJ. Vorige maand schreef ik dat u, naast externe opleidingen, ook bedrijfseigen opleidingen kan laten goedkeuren.

Er zijn nog meer mogelijkheden om op andere manieren punten te verdienen. Zo bent u niet verplicht al uw punten te halen door opleidingen te volgen. U kan ook punten ontvangen voor het schrijven van een wetenschappelijke publicatie.

Hier zijn een aantal basisregels aan verbonden. Die zet ik voor u op een rijtje. Voor het schrijven van een tekst ontvangt u 2 punten per 1000 geschreven woorden. Er is wel een maximum verbonden aan het aantal punten dat u op deze manier kan verdienen, namelijk 10 punten per jaar.

Heeft u een artikel met meerdere collega’s of coauteurs tezamen geschreven, heeft u met andere woorden een coauteur; dan is er een regeling uitgewerkt waardoor u allen punten kan ontvangen. Hierbij wordt het totale aantal punten gedeeld door het aantal auteurs en daarna afgerond naar boven. Schrijft u bijvoorbeeld samen met één collega een artikel van 8000 woorden, dan ontvangt u elk 8 punten.

Om uw punten te verkrijgen, moet u zelf een puntenverzoek indienen via de MY IBJ applicatie door te klikken op het tabblad "MY IJE", vervolgens op "voer een aanvraag van punten in" en ten slotte op "publicatie".  We vragen naar de titel en datum van de publicatie, een korte beschrijving, het aantal woorden en een berekening van de punten die u wenst te vergaren. We vragen u eveneens een exemplaar te uploaden.

Ook hier is het belangrijk de puntenaanvraag binnen de vier maanden na de publicatie of uitgave van het artikel uit te voeren.

Meer informatie vindt u op https://ibj.be/nl/voortgezette-opleiding/faq-voortgezette-opleiding.

Heeft u vragen over voortgezette opleidingen, dan kan u daarmee steeds bij ons terecht via voortgezetteopleiding@ibj.be

Uw Permanent Education Officer – Frederike Vander Elst

More news


01 april 2021

Voortgezette opleiding - Opleidingspunten te verkrijgen door een publicatie te schrijven

Als lid van het IBJ weet u intussen vast wel dat u jaarlijks 16 punten dient te behalen in het...

Lees meer...

31 maart 2021

Regionale werking Vlaanderen van het IBJ

Graag stellen wij u kort de regionale werking Vlaanderen van het IBJ voor, ook bekend als "IBJ in...

Lees meer...

31 maart 2021

Ook de paralegal met wie u samenwerkt binnen uw onderneming kan zich aansluiten bij het ibj!

Ook de paralegal met wie u samenwerkt binnen uw onderneming kan zich aansluiten bij het...

Lees meer...

25 februari 2021

Voortgezette opleiding - Bedrijfseigen opleidingen

Zoals u allen weet, vraagt het IBJ u 16 punten te behalen per jaar. Als verantwoordelijke...

Lees meer...