Regionale werking Vlaanderen van het IBJ

Graag stellen wij u kort de regionale werking Vlaanderen van het IBJ voor, ook bekend als "IBJ in Vlaanderen". Eén van de prioriteiten van ons IBJ is het verder uitbouwen van de regionale werking die, zoals jullie konden ervaren, in sommige delen van Vlaanderen al vrij actief was. Ferdi Spanoghe (SGS) en Filip Beyers (Proviron) staan (verder) in voor de coördinatie van de regionale werking Vlaanderen. Filip rapporteert hierover binnen de Raad.

Vermits alles bij de basis begint, werken ook Els Steen (AholdDelhaize) voor Vlaams-Brabant, Philip Eyskens (Bekaert) voor West-Vlaanderen, Bram Gerets (Carglass), Pieter Dujardin (Golazo) en Katelijne Walschaerts (Essers) voor Limburg actief mee aan de verdere uitbouw.

Heel wat collega’s hebben jarenlang al kunnen genieten van de steeds zeer boeiende en aangename bedrijfsbezoeken in de regio Antwerpen en Limburg die Ferdi tesamen met de collega gastheer/dame organiseerde. Zo waren er bedrijfsbezoeken aan BASF, het Havenhuis Antwerpen, Willemen Bouwgroep, Carglass, SD Worx, De Zeevaartschool, Total etc. Eén voor één sterk gewaardeerde initiatieven waarbij netwerking alle kansen kreeg: we kunnen immers veel van elkaar leren en het is fijn om elkaar te ontmoeten op minder formele, vriendschappelijke basis. Deze bedrijfsbezoeken worden dan ook, van zodra het weer kan, zeker verdergezet.

Daarnaast willen we de contacten met de universiteiten verder uitbouwen en samenwerkingen aangaan met regionale organisaties, zoals bv. met VKW Limburg.

Natuurlijk dienen, mede in het kader van de Voortgezette Opleiding, eveneens opleidingen op de meest efficiënte wijze te worden aangeboden, dit niet enkel digitaal maar ook fysiek en wel vlakbij de leden. Om deze reden heeft het IBJ sinds vorig jaar een aantal regionale partners geselecteerd zoals de advocatenkantoren Monard (Antwerpen, Gent, Hasselt), Marlex (Brugge), Claeys & Engels (Antwerpen, Gent, Kortrijk, Hasselt) en Deloitte Legal (Antwerpen, Gent, Kortrijk, Hasselt, Brugge).

Het kantoor Marlex heeft vorig jaar reeds verschillende webinars aangeboden die zeer succesvol waren.

Reeds benieuwd wat uw IBJ in Vlaanderen in 2021 nog te bieden heeft?

  • 3 juni 2021 - Legal Soft Skills Academy Gent
  • 23 september 2021 - Legal Soft Skills Academy Antwerpen
  •  oktober/november 2021 - bedrijfsbezoek 
  • 7 december 2021 - regionaal seminarie met IBJ-partner

Op 1 april 2021 was er reeds een virtuele Welcome Day voor de nieuwe collega’s waarbij ook de regio’s in de kijker werden gezet.

Met de hulp van het fantastische IBJ-team en onze regionale partners zal het zeker lukken om de regionale werking verder succesvol uit te bouwen.

We zijn daarbij tevens op zoek naar collega’s die zich willen engageren binnen de regio. Hierbij dan ook een warme oproep om terzake contact te willen opnemen met Ferdi en/of Filip die u alle nadere details kunnen geven.

De voordelen van de regionale werking zijn legio: events dichter bij de doelgroep, betere netwerking,  informele events, ervaren wat er leeft bij de plaatselijke leden, know how overdracht...

In deze bijzondere tijden is alles natuurlijk wat anders, maar dat neemt niet weg dat we nu alles al kunnen voorbereiden voor de terugkeer naar gewone tijden waarbinnen het digitale natuurlijk evenzeer een verdere rol zal spelen.

Vanzelfsprekend kijken wij er al volop naar uit om u binnen afzienbare tijd terug op informele wijze te kunnen ontmoeten bij ons "IBJ in Vlaanderen"!

Filip Beyers en Ferdi Spanoghe

Regio-verantwoordelijken, Vlaanderen 

 

More news


14 maart 2024

Van Olmen & Wynant is de nieuwe golden partner van het IBJ

Met groot genoegen kondigen wij jullie aan dat Van Olmen & Wynant in 2024 de Golden Partner is van...

Lees meer...

29 februari 2024

Dag van de rechtsstaat - 15 en 26 maart 2024

15/03/24 - 13u30, Mechelen 26/03/24 - 20u00, Mechelen

Lees meer...

30 januari 2024

Fons Van Dijck: De 4 krachten van de bedrijfsjurist van morgen

Veel mensen vragen zich af wat de toekomst brengt, voor henzelf, voor hun omgeving, voor hun...

Lees meer...

20 december 2023

Een rode draad van dankbaarheid

  We naderen het einde van 2023. Een bewogen en moeilijk jaar (alweer) voor onze wereld, met klein...

Lees meer...

30 november 2023

Studenten, job days en stages

De maand november staat voor de juristen in opleiding in het teken van jobbeurzen – of “job days”.

Lees meer...