Terugblik op de PRE JOB DAY, ‘Conférences sur les métiers du Droit’ aan de UCLouvain, 12/10/21

Terugblik op de PRE JOB DAY, ‘Conférences sur les métiers du Droit’ aan de UCLouvain, 12.10.21

Afgelopen 12 oktober was het zover. Die dag vond de PRE JOB DAY ‘Conférences sur les métiers du Droit’ aan de UCLouvain plaats. Wat was dit lang geleden en wat zijn we verheugd dat studenten na zo een uitdagende periode eindelijk met meer vrijheid terug echt lessen kunnen volgen.

Maar liefst 500 studenten schreven zich in voor dit groots gebeuren op initiatief van David Renders, "Vice-Doyen aux relations avec les milieux professionnels et Professeur". De inleiding gegeven door Etienne Wery, "avocat aux barreaux de Bruxelles et de Paris" inspireerde ons allen.

Vervolgens was het tijd voor verschillende ateliers waar de studenten interactief kennis konden maken met de waaier van juridische beroepen. Een geanimeerd panel met Dominique Trimpont, Juriste d’Entreprise chez ING, Nathalie Ragheno, Premier Conseiller à la Fédération des Entreprises de Belgique, Donovan Sheppard, Juriste d’entreprise chez Carrier Corporation et Julie Dutordoir, Directrice générale de l’Institut des juristes d’entreprise lichtte toe waarom zij beslisten na hun studies de ondernemingswereld in te gaan en hoe zij hun job als bedrijfsjurist beleven. Ze legden ook uit hoe het IJE de bedrijfsjurist bijstaat in zijn professionele ontwikkeling en wat het Instituut te bieden heeft. Dit onder voorzitterschap e  van Denis PHILIPPE, Professor aan de l’UCLouvain en advocaat aan de ballie van Brussel. Het Instituut wil graag de hand reiken aan de Belgische universiteiten door studenten de mogelijkheid te bieden een (zomer)stage te lopen, om zo kennis te maken met dit mooie beroep en hen een eerste ervaring te laten opdoen. Heeft u stageplaatsen beschikbaar binnen uw juridisch departement? Aarzel dan niet dit eenvoudig online formulier in te vullen. Wij zorgen ervoor om u in contact te zetten met een universiteit, op basis van uw antwoorden.

Voor vragen hierover, kan u terecht op info@ibj.be.

Een oprechte dank alvast!

More news


14 maart 2024

Van Olmen & Wynant is de nieuwe golden partner van het IBJ

Met groot genoegen kondigen wij jullie aan dat Van Olmen & Wynant in 2024 de Golden Partner is van...

Lees meer...

29 februari 2024

Dag van de rechtsstaat - 15 en 26 maart 2024

15/03/24 - 13u30, Mechelen 26/03/24 - 20u00, Mechelen

Lees meer...

30 januari 2024

Fons Van Dijck: De 4 krachten van de bedrijfsjurist van morgen

Veel mensen vragen zich af wat de toekomst brengt, voor henzelf, voor hun omgeving, voor hun...

Lees meer...

20 december 2023

Een rode draad van dankbaarheid

  We naderen het einde van 2023. Een bewogen en moeilijk jaar (alweer) voor onze wereld, met klein...

Lees meer...

30 november 2023

Studenten, job days en stages

De maand november staat voor de juristen in opleiding in het teken van jobbeurzen – of “job days”.

Lees meer...