Terugblik op de PRE JOB DAY, ‘Conférences sur les métiers du Droit’ aan de UCLouvain, 12/10/21

Terugblik op de PRE JOB DAY, ‘Conférences sur les métiers du Droit’ aan de UCLouvain, 12.10.21

Afgelopen 12 oktober was het zover. Die dag vond de PRE JOB DAY ‘Conférences sur les métiers du Droit’ aan de UCLouvain plaats. Wat was dit lang geleden en wat zijn we verheugd dat studenten na zo een uitdagende periode eindelijk met meer vrijheid terug echt lessen kunnen volgen.

Maar liefst 500 studenten schreven zich in voor dit groots gebeuren op initiatief van David Renders, "Vice-Doyen aux relations avec les milieux professionnels et Professeur". De inleiding gegeven door Etienne Wery, "avocat aux barreaux de Bruxelles et de Paris" inspireerde ons allen.

Vervolgens was het tijd voor verschillende ateliers waar de studenten interactief kennis konden maken met de waaier van juridische beroepen. Een geanimeerd panel met Dominique Trimpont, Juriste d’Entreprise chez ING, Nathalie Ragheno, Premier Conseiller à la Fédération des Entreprises de Belgique, Donovan Sheppard, Juriste d’entreprise chez Carrier Corporation et Julie Dutordoir, Directrice générale de l’Institut des juristes d’entreprise lichtte toe waarom zij beslisten na hun studies de ondernemingswereld in te gaan en hoe zij hun job als bedrijfsjurist beleven. Ze legden ook uit hoe het IJE de bedrijfsjurist bijstaat in zijn professionele ontwikkeling en wat het Instituut te bieden heeft. Dit onder voorzitterschap e  van Denis PHILIPPE, Professor aan de l’UCLouvain en advocaat aan de ballie van Brussel. Het Instituut wil graag de hand reiken aan de Belgische universiteiten door studenten de mogelijkheid te bieden een (zomer)stage te lopen, om zo kennis te maken met dit mooie beroep en hen een eerste ervaring te laten opdoen. Heeft u stageplaatsen beschikbaar binnen uw juridisch departement? Aarzel dan niet dit eenvoudig online formulier in te vullen. Wij zorgen ervoor om u in contact te zetten met een universiteit, op basis van uw antwoorden.

Voor vragen hierover, kan u terecht op info@ibj.be.

Een oprechte dank alvast!

More news


30 april 2022

Els Steen (IBJ) en Peter Callens (OVB) in gesprek

De belangen van bedrijfsjuristen en advocaten zijn vaak erg complementair.

Lees meer...

31 maart 2022

Legal Tech: help or hype?

What Legal Tech in 2022 can really do for company lawyers and companies

Lees meer...

31 maart 2022

Punten Voortgezette Opleiding & overdracht van punten

U bent verplicht per jaar 16 punten te behalen. Behaalt u meer punten, dan kunnen deze worden...

Lees meer...

31 maart 2022

Studienamiddag in samenwerking met het vbo, cepani, agoria en confederatie bouw - 12-05-21

Samen met het VBO, Cepani, Agoria en Confederatie Bouw organiseren we een studienamiddag...

Lees meer...

24 februari 2022

Een interview met els steen, nieuwe voorzitter IBJ

Els Steen is een actieve bedrijfsjurist. Zij startte haar carrière aan de Balie, vervolgens is ze in 2004...

Lees meer...