Terugblik op de PRE JOB DAY, ‘Conférences sur les métiers du Droit’ aan de UCLouvain, 12/10/21

Terugblik op de PRE JOB DAY, ‘Conférences sur les métiers du Droit’ aan de UCLouvain, 12.10.21

Afgelopen 12 oktober was het zover. Die dag vond de PRE JOB DAY ‘Conférences sur les métiers du Droit’ aan de UCLouvain plaats. Wat was dit lang geleden en wat zijn we verheugd dat studenten na zo een uitdagende periode eindelijk met meer vrijheid terug echt lessen kunnen volgen.

Maar liefst 500 studenten schreven zich in voor dit groots gebeuren op initiatief van David Renders, "Vice-Doyen aux relations avec les milieux professionnels et Professeur". De inleiding gegeven door Etienne Wery, "avocat aux barreaux de Bruxelles et de Paris" inspireerde ons allen.

Vervolgens was het tijd voor verschillende ateliers waar de studenten interactief kennis konden maken met de waaier van juridische beroepen. Een geanimeerd panel met Dominique Trimpont, Juriste d’Entreprise chez ING, Nathalie Ragheno, Premier Conseiller à la Fédération des Entreprises de Belgique, Donovan Sheppard, Juriste d’entreprise chez Carrier Corporation et Julie Dutordoir, Directrice générale de l’Institut des juristes d’entreprise lichtte toe waarom zij beslisten na hun studies de ondernemingswereld in te gaan en hoe zij hun job als bedrijfsjurist beleven. Ze legden ook uit hoe het IJE de bedrijfsjurist bijstaat in zijn professionele ontwikkeling en wat het Instituut te bieden heeft. Dit onder voorzitterschap e  van Denis PHILIPPE, Professor aan de l’UCLouvain en advocaat aan de ballie van Brussel. Het Instituut wil graag de hand reiken aan de Belgische universiteiten door studenten de mogelijkheid te bieden een (zomer)stage te lopen, om zo kennis te maken met dit mooie beroep en hen een eerste ervaring te laten opdoen. Heeft u stageplaatsen beschikbaar binnen uw juridisch departement? Aarzel dan niet dit eenvoudig online formulier in te vullen. Wij zorgen ervoor om u in contact te zetten met een universiteit, op basis van uw antwoorden.

Voor vragen hierover, kan u terecht op info@ibj.be.

Een oprechte dank alvast!

More news


15 mei 2023

The institute of company lawyers, vlerick business school and vialegis have joined forces to survey company lawyers’ remuneration.

An extensive survey in autumn 2022 measured financial remuneration, as well as fringe benefits and...

Lees meer...

20 april 2023

Beloningsenquête bedrijfsjuristen: presentatie resultaten

Het Instituut voor bedrijfsjuristen, Vialegis en Vlerick Business School stellen u met genoegen de resultaten van...

Lees meer...

30 maart 2023

ACC ANNUAL CONFERENCE: Building Bridges 16-18 April 2023

ACC descends on Brussels for a few days and brings together legal professionals for their annual...

Lees meer...

14 maart 2023

Interview Elke Geraerts guest speaker at first session LSSA: "Reinforce mental capital in your organisation"

Interview Elke Geraerts guest speaker at first session LSSA : "Reinforce mental capital in your...

Lees meer...

10 maart 2023

Grote stap voor het IBJ - Wijziging IBJ-wet (video)

Grote stap voor het IBJ - Wijziging IBJ-wet

Lees meer...