Verkiezingen IBJ: volgende stappen

Verkiezingen IBJ: volgende stappen

Na de oproep tot kandidaatstelling zullen de effectieve leden van het IBJ van 8 tot 18 november de leden van de Raad en de beroepscommissie kunnen kiezen.

U zal kunnen stemmen via uw persoonlijke ruimte op MY IBJ (myibj.be). U dient zich aan te melden op uw MY IBJ-profiel met behulp van uw gebruikelijke gebruikersnaam en wachtwoord. Indien u niet meer beschikt over uw login-gegevens, gelieve ons te contacteren. U ontvangt nog een uitnodiging om te stemmen bij de opening van de stemperiode.

De lijst van kandidaten voor de Raad en voor de beroepscommissie, alsmede hun motivering, vindt u reeds op de website van het Instituut. Wij wensen hen allen oprecht te danken voor hun engagement voor dit mooie beroep.

Bij de stemming dient u minimum één persoon aan te wijzen en maximum zoveel kandidaten als er leden zijn te verkiezen, d.w.z. maximaal 10 per taalrol voor de Raad en 2 per taalrol voor de beroepscommissie. U mag dus stemmen voor beide taalrollen.

De Raad bepaalt onder meer de algemene leiding, de strategie, de rol en de missies van het Instituut, in overeenstemming met het door de wet en de Algemene Vergadering vastgestelde kader. De beroepscommissie is één van de tuchtrechtelijke organen van het Instituut, waarvan elke kamer is samengesteld uit 2 bedrijfsjuristen en 3 magistraten (waaronder de voorzitter van de kamer), en is belast met het beroep tegen weigeringen van toelating van leden of tegen beslissingen van de tuchtcommissie.

De resultaten van deze verkiezingen zullen worden bekendgemaakt tijdens de Buitengewone Algemene Vergadering aan het einde van de Dag van de Bedrijfsjurist die op 18 november zal plaats vinden.

Wij danken u voor uw stem bij deze verkiezingen.

More news


15 mei 2023

The institute of company lawyers, vlerick business school and vialegis have joined forces to survey company lawyers’ remuneration.

An extensive survey in autumn 2022 measured financial remuneration, as well as fringe benefits and...

Lees meer...

20 april 2023

Beloningsenquête bedrijfsjuristen: presentatie resultaten

Het Instituut voor bedrijfsjuristen, Vialegis en Vlerick Business School stellen u met genoegen de resultaten van...

Lees meer...

30 maart 2023

ACC ANNUAL CONFERENCE: Building Bridges 16-18 April 2023

ACC descends on Brussels for a few days and brings together legal professionals for their annual...

Lees meer...

14 maart 2023

Interview Elke Geraerts guest speaker at first session LSSA: "Reinforce mental capital in your organisation"

Interview Elke Geraerts guest speaker at first session LSSA : "Reinforce mental capital in your...

Lees meer...

10 maart 2023

Grote stap voor het IBJ - Wijziging IBJ-wet (video)

Grote stap voor het IBJ - Wijziging IBJ-wet

Lees meer...