Beloningsenquête

Het is nodig en nuttig geregeld de vinger aan de pols te houden. Zo ook als het gaat om uw beloning en tevredenheid binnen uw onderneming. Het beroep van de bedrijfsjurist en zijn omgeving evolueert immers snel. Dit hoeven we u niet te vertellen.

Het Instituut voor bedrijfsjuristen, Vlerick Business School en Vialegis sloegen de handen in elkaar om de beloning van de bedrijfsjurist in kaart te brengen. De laatste grote survey dateert van 2013. Hoog tijd dus voor een grondige update.

Een uitgebreide bevraging peilde naar de financiële beloning, alsook de extralegale voordelen en de niet-financiële beloningscomponenten die deel uitmaken van het totale beloningspakket. De survey staat ook heel bewust stil bij de bij de vraag of de bedrijfsjurist tevreden en gelukkig is in zijn onderneming. Een vraag die meer dan ooit relevant is in deze bijzondere tijden.

Het resultaat geeft een inkijk in hoe de bedrijfsjurist zijn beloning ervaart en welke tendensen er leven. Deze studie stelt de bedrijfsjurist in staat zijn persoonlijke situatie te vergelijken met de markt. Hiervoor ontwikkelden we naast dit rapport een praktische tool die in een handomdraai de beschikbare data aan u voorstelt.

De bevraging werd uitgevoerd in het najaar van 2022. Uiteindelijk vulden niet minder dan 561 juristen de survey volledig in. Een welgemeende dank voor uw medewerking aan de vragenlijst. Wij geven ter volledigheid ook mee dat de resultaten rekening houden met de indexering die plaatsvond in januari 2023. Helemaal up-to-date dus!

Wij kijken terug op een meer dan geslaagde samenwerking en wensen u veel plezier bij het lezen van de resultaten.

 

Remuneration Tool     RESULtATEN BELONINGSENQUÊTe (PDF)