Jobs

Praktische afspraken voor het plaatsen van een vacature

Alle vacatures dienen betrekking te hebben op jobs en stages binnen de bedrijfsjuridische dienst.

Het IBJ beslist over het al dan niet plaatsen van de vacatures of stagemogelijkheden. Vacatures en stagemogelijkheden moeten uitgaan van het bedrijf. Recruteringskantoren verwijzen wij door naar onze partner LexGo.

Is er een kost verbonden aan het plaatsen van een vacature?

Elk IBJ-lid kan gratis een vacature plaatsen. Sympathiserende leden en Ereleden betalen €250 voor het plaatsen van een vacature. Niet-leden betalen 500 € exclusief BTW. Indien de vacature leidt tot de aanwerving van een bedrijfsjurist, wordt deze het eerste jaar gratis aangesloten.

Plaats een vacature

Informeel netwerk

Leden die toe zijn aan een nieuwe uitdaging kunnen dit, vertrouwelijk, laten weten aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij sturen hen uw informele vraag door.

Stages

Het IBJ wil toekomstige professionelen kennis laten maken met het beroep van bedrijfsjurist en de bedrijfswereld door hen de mogelijkheid te bieden stage te lopen in een bedrijf. We willen studenten warm maken voor het beroep bedrijfsjurist. We willen dit zo ook zichtbaarder maken voor deze jonge mensen. We vragen hiervoor om uw medewerking.

Is uw bedrijf geïnteresseerd een student of meerdere studenten een stage aan te bieden, breng ons dan hiervan op de hoogte. We willen rechtenstudenten graag van het bedrijfsleven laten proeven in een brede waaier van sectoren.

Vaak hebben universiteiten eigen initiatieven in verband met stageplaatsen, waarvoor ze zich tot bedrijven wenden. Het gaat dan meestal om een onbezoldigde zomerstage.

De Belgische onderwijsinstellingen zijn vragende partij om het stageaanbod voor hun studenten uit te breiden en de stages in de advocatuur aan te vullen met een palet aan stages in de kleurrijke bedrijfswereld. Het IBJ wil hierbij voor hen en ook voor jullie een betrouwbare partner zijn. Concreet wil het IBJ hier een verbindende rol opnemen en contact leggen tussen u, uw bedrijf en de universiteit.

PLAATS OF VRAAG EEN STAGE

PRAKTISCHE INFORMATIE

Heeft u vragen?
Contacteer Belinda Vanderauwera via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.